Map_thumbnail_large_font

Microcebus murinus

Status_ne_offStatus_dd_offStatus_lc_onStatus_nt_offStatus_vu_offStatus_en_offStatus_cr_offStatus_ew_offStatus_ex_off

Bibliography [top]

Buesching, C.D., Heistermann, M., Hodges, J.K. and Zimmermann, E. 1998. Multimodal oestrus advertisement in a small nocturnal prosimian, Microcebus murinus. Folia Primatologica 61: 295-308.

Eberle, M. and Kappeler, P. M. 2001. Mouse lemurs in space and time: a test of the socioecological model. Behavioral Ecology and Sociobiology 51: 131–139.

Ganzhorn, J. U. and Schmid, J. 1998. Different population dynamics of Microcebus murinus in primary and secondary deciduous dry forests of Madagascar. International Journal of Primatology 19: 785–796.

Gligor, M., Ganzhorn, J.U., Rakotondravony, D., Ramilijaona, O.R., Razafimahatratra, E., Zischler, H., Hapke, A. 2009. Hybridization between mouse lemurs in an ecological transition zone in southern Madagascar. Molecular Ecology 18: 520-533.

Hapke, A., Gligor, M., Rakotondranary, S.J., Rosenkranz, D., Zupke, O. 2011. Hybridization of mouse lemurs: different patterns under different ecological conditions. BMC Evolutionary Biology 11:297.

ISIS. 2009. International Species Information System. Apple Valley, MN Available at: www.isis.org. (Accessed: 01.01.2009).

IUCN. 2014. The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.1. Available at: www.iucnredlist.org. (Accessed: 12 June 2014).

Mittermeier, R., Louis, E., Hawkins, F., Langrand, O., Ganzhorn, J., Konstant, W., Rasoloarison, R., Rajaobelina, S. and Richardson, M. 2008. Lemurs of Madagascar, 3rd edition. Conservation International.

Radespiel, U. 2000. Sociality in the gray mouse lemur (Microcebus murinus) in northwestern Madagascar. American Journal of Primatology 51: 21–40.

Radespiel, U., Cepok, S., Zietemann, V. and Zimmermann, E. 1998. Sex-specific usage patterns of sleeping sites in grey mouse lemurs (Microcebus murinus) in northwestern Madagascar. American Journal of Primatology 46: 77–84.


Citation: Andriaholinirina, N., Baden, A., Blanco, M., Chikhi, L., Cooke, A., Davies, N., Dolch, R., Donati, G., Ganzhorn, J., Golden, C., Groeneveld, L.F., Hapke, A., Irwin, M., Johnson, S., Kappeler, P., King, T., Lewis, R., Louis, E.E., Markolf, M., Mass, V., Mittermeier, R.A., Nichols, R., Patel, E., Rabarivola, C.J., Raharivololona, B., Rajaobelina, S., Rakotoarisoa, G., Rakotomanga, B., Rakotonanahary, J., Rakotondrainibe, H., Rakotondratsimba, G., Rakotondratsimba, M., Rakotonirina, L., Ralainasolo, F.B., Ralison, J., Ramahaleo, T., Ranaivoarisoa, J.F., Randrianahaleo, S.I., Randrianambinina, B., Randrianarimanana, L., Randrianasolo, H., Randriatahina, G., Rasamimananana, H., Rasolofoharivelo, T., Rasoloharijaona, S., Ratelolahy, F., Ratsimbazafy, J., Ratsimbazafy, N., Razafindraibe, H., Razafindramanana, J., Rowe, N., Salmona, J., Seiler, M., Volampeno, S., Wright, P., Youssouf, J., Zaonarivelo, J. & Zaramody, A. 2014. Microcebus murinus. The IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.2. <www.iucnredlist.org>. Downloaded on 22 October 2014.
Disclaimer: To make use of this information, please check the <Terms of Use>.
Feedback: If you see any errors or have any questions or suggestions on what is shown on this page, please fill in the feedback form so that we can correct or extend the information provided